Image

Benfica Experience Camp

Portugisiska SL Benfica är en av Europas mest anrika klubbar. Förutom att man idag har ett A-lag av hög europeisk klass har man en av världens främsta ungdomsakademier. Enligt Globe Soccer den allra bästa i världen 2019.

Välutbildade spelare som fostrats i Benficas ungdomslag finns idag i flera av Europas allra främsta klubbar. Det är ett bevis på att fotbollsutbildningen i Benfica håller yppersta klass.

Nu har ni som förening en fantastisk möjlighet att få en alldeles egen träningshelg med coacher från Benfica!

Campen förläggs över en helg eller ett lov på er egna anläggning. Ni kan bjuda in spelare från olika åldersgrupper till en gemensam aktivitet. Förslagsvis delar ni in er lag i grupper om ca 20-25 spelare i liknande ålder. Campen pågår mellan 2-4 dagar.

Träningen leds av SL Benficas coacher men planering och genomförande sker tillsammans med era klubbtränare. Det blir alltså utbildning både för era spelare och era ledare. Ni kan se det som ett träningsläger på hemmaplan. Ett effektivt och billigt alternativ till att åka iväg på ett träningsläger utomlands eller på annan ort. På detta vis får ju även era ledare utbildning!

Schemat för Benfica Experience Camp kan se ut enligt följande, men anpassas efter era önskemål:

Lördag
8.00-10.00: Genomgång med era klubbtränare. SL Benfica presenterar sin utbildningsmetodik och intoducerar era ledare till helgen.
10.00-12.00: Förmiddagsträning
12.00-13.00: Lunch
13.00-15.00: Eftermiddagsträning
15.00-16.00: Utvärdering av dagen med era klubbtränare

Söndag
09.00-10.00: Genomgång med era klubbtränare om dagens träningar.
10.30-12.00: Förmiddagsträning
12.00-13.00: Lunch
13.00-15.00: Eftermiddagsträning
15.00-16.00: Utvärdering med era klubbtränare

Både spelare och ledare får alltså en rejäl träningshelg. Era spelare kommer bli peppade av träningen och bli ännu mer motiverade. Era ledare får både teoretiska och praktiska kunskaper att använda på sina lag.

Om ni vill kan ni självklart bjuda in spelare från andra klubbar till campen! Era spelare tränar i era klubbkläder men vi kan även ordna så alla spelare får ett ställ från Benfica att träna i.

Kontakta oss gärna så återkommer vi med mer information till er klubb!